Fiets kwijt!

Wat doet u als uw fiets verdwenen is? Mogelijk is hij gestolen, maar hij kan ook ontruimd zijn.

Denk je dat je fiets gestolen is?
Dan doe je best zo snel mogelijk aangifte bij de politie. Je kan dit gemakkelijk online doen op de volgende rechtstreekse link voor aangifte fietsendiefstallen bij de politie: police-on-web.be. Of je kan naar het politiekantoor bij jou in de buurt aangifte doen.
Denk je dat je fiets ontruimd is?
Stond je fiets foutief of langdurig op dezelfde plaats geparkeerd, dan is er een kans dat die is weggehaald door Max Mobiel (in de stationsomgeving) of door de stadsdiensten (rest van Gent).
In de fietsendepots worden alle foutief en langdurig geparkeerde fietsen gedurende een termijn van minstens drie maanden bewaard (cfr. huishoudelijk fietsenparkingreglement NMBS artikel 7 §2). Daarna worden deze fietsen definitief verwijderd.
Neem gerust een kijkje in de fietsendepots om te zien of je je fiets daar terugvindt:

 • Fietsendepot Max Mobiel (stationsomgeving):Tijdens de openingsuren kan je ter plaatse in het fietsendepot terecht om je verdwenen fiets te zoeken. Breng zeker je fietssleutels, identiteitskaart, aankoopbewijs of een ander bewijs van eigendom me
 • Openingsuren fietsendepot van Max Mobiel (stationsomgeving):

  Maandag: open van 16 uur tot 19 uur
  Dinsdag:  op afspraak tussen 10 uur en 12 uur of 13 uur en 16 uur
  Woensdag: open van 13 uur tot 16 uur
  Donderdag: open van 16 uur tot 19 uur
  Vrijdag: op afspraak tussen 12 uur en 15 uur

Ontruimde fietsen:
Op basis van een samenwerkingsovereenkomst tussen de NMBS en Max Mobiel voert Max Mobiel op regelmatige basis controles uit op de fietsenparkings aan de stationsomgeving te controleren om er foutief geparkeerde & langdurige gestalde fietsen te ontruimen.
Dit om de fietsenparkings zo goed als mogelijk beschikbaar te houden voor de dagelijkse pendelaars.
Onze medewerkers ontruimen fietsen die bij controle foutief gestald zijn (niet in een fietsenstalling geparkeerd staan – cfr. huishoudelijk fietsenparkingreglement NMBS artikel 7 §1 1.), evenals fietsen die langer dan drie weken op dezelfde plaats staan zonder te bewegen (cfr. huishoudelijk fietsenparkingreglement NMBS artikel 7 §1 7.).
We volgen hierbij de principes zoals bepaald in het huishoudelijk fietsenparkingreglement van de NMBS (voor de stationsomgeving) & het stadsreglement m.b.t. het weghalen van fietsen (voor de rest van Gent).
Hieronder vind je een link naar het huishoudelijk fietsenparkingreglement van de NMBS (voor de stationsomgeving): Link naar reglement NMBS en een link naar het stadsreglement m.b.t. het weghalen van fietsen (rest van gent): Link naar reglement Stad Gent
Info, vragen, opmerkingen over de fietsenparkings?
Meer info over de fietsenparkings aan de Gentse stationsomgeving vind je hier:
http://www.projectgentsintpieters.be/bereikbaarheid/fietsenstallingen

Voor klachten, vragen, opmerkingen over de fietsencapaciteit van de fietsenstallingen, type van fietsenstallingen,… aan de stationsomgeving kan je rechtstreeks terecht bij de klantendienst van de NMBS, die voor deze bevoegd is: http://www.belgianrail.be/nl/klantendienst/opmerkingen-klachten.aspx

Fietsen in de stad Gent:
Hieronder vind je een link naar info over de verschillende diensten en activiteiten die de stad gent organiseert om het fietsgehalte te promoten: Klik hier voor meer info. 
Tips fietsdiefstalpreventie
Kan ik mijn fiets laten graveren bij Max Mobiel?

Jazeker. Je kan hiervoor terecht op al onze fietspunten. Bovendien is deze dienstverlening volledig gratis.

Aankoop fietsslot